Skip to content

IT-engineer

Boekel, Noord-Brabant, NederlandTechniek

Functieomschrijving

IT-projecten van a tot z begeleiden én tegelijkertijd zelf uitvoeren. Boeiende combi, nietwaar? Dat is nu precies wat Vanboxtel onderscheidt van veel andere techbedrijven: bij ons ben je als IT-engineer van begin tot eind bij projecten betrokken. Je hebt direct contact met de mensen op de werkvloer bij de klant. Je lost technische vraagstukken op, test en implementeert de oplossingen en blijft ook daarna het aanspreekpunt. Hoeveel afwisseling wil je hebben?

Dit ga je doen als IT-engineer

Een draadloos netwerk aanleggen in het magazijn van de klant. Alle barcodescanners voorzien van een nieuwe applicatie. Of de automatisering in het warehouse omzetten naar een virtuele server en ook de nametingen doen. Zomaar wat voorbeelden van projecten die jij als IT-engineer bij Vanboxtel onder je hoede hebt. Jouw werk draait om de aanleg van toegespitste ICT-infrastructuren bij onze binnen- en buitenlandse klanten. Dit zijn bijvoorbeeld groothandels, retailers en logistieke bedrijven die gebruikmaken van onze geavanceerde Supply Chain Software.


Onze technische afdeling bestaat uit ongeveer dertig doorgewinterde én beginnende IT-engineers. Je start bij ons altijd met goed afgebakende opdrachten die gaandeweg groter en complexer worden. Elke klant en klantvraag zijn anders, dus er komen veel verschillende technieken voorbij die je na verloop van tijd in de vingers hebt: Windows-servers, SaaS, firewalls, cloudcomputing, virtualisatie. En het leuke is: de werelden van techniek en logistiek zijn volop in beweging, de ontwikkelingen gaan razendsnel. Wat dacht je van een realtime 3D-programma, waarmee klanten virtueel door hun magazijn kunnen wandelen?

Via onze servicedesk komen allerlei vragen van klanten bij jou terecht. Bijvoorbeeld of we structuur kunnen aanbrengen in hun Windows-omgeving. Of nieuwe data kunnen toevoegen aan de kantoorautomatisering. Jij komt met een voorstel, geeft samen met de projectleider een interne kick-off van het project en knipt het op in fases, waarna je de juiste collega’s – inclusief jezelf – op het juiste onderdeel zet. Jij bent ook degene die de oplossing bij de klant test en invoert, bijvoorbeeld bij het configureren van de apparatuur, zoals de scanners en tablets. Hoe klein of groot de projecten ook zijn, je hoeft bij ons niks alleen te doen: je werkt nauw samen met je collega’s van onder meer Klantbeheer, Innovatie, en Implementatie en beheer.


Vereisten

  • Hbo-niveau.
  • Affiniteit met techniek en logistiek in de breedste zin van het woord.
  • Bij voorkeur kennis van Linux.
  • Analytisch en conceptueel denkvermogen.
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Nieuwsgierigheid naar nieuwe technieken en de drive om ook jezelf continu te ontwikkelen.
  • Enthousiasme, teamspirit en een gezonde dosis humor.
  • 32-40 uur per week beschikbaar.


Dit krijg je van ons

Een leuke en uitdagende baan als IT-engineer bij een bedrijf waar je persoonlijkheid en talenten belangrijker zijn dan je opleiding of cv. Sterker nog, bij ons start iedereen met hetzelfde traineeship van zeven maanden, ongeacht de functie waarop je solliciteert. Waarom? Zo ontdekken we samen waar jouw talenten en ambities liggen, en welke richting je na die zeven maanden op wilt. Natuurlijk krijg je tijdens dit opleidings- en inwerktraject een prima marktconform salaris. En daarna? Bij goed functioneren een vast contract en een baan die helemaal bij je past. Dit kan bij een van onze groepen Innovatie of Software en programmering zijn, maar ook bij Implementatie en beheer of Bedrijfsondersteuning. It’s up to you! 

En hou je van gezelligheid? Mooi. Want wij organiseren één keer in de maand op donderdag een gezellige borrel voor alle medewerkers. Dan staat er voor iedereen een lekker hapje en drankje klaar!


Heb je vragen over de IT-engineer vacature? Neem dan gerust contact op met Rosanne van Boxtel via onderstaande gegevens:

Telefoon: 0492-327333

E-mail: vacature@vanboxtel.nl